Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αρχαία βρήκαν οι αστυνομικοί σε αγρόκτημαν στην Σταμνά

 Αρχαία βρήκαν οι αστυνομικοί σε αγρόκτημα
Ενας 54χρονος Ελληνας έκρυβε στο αγρόκτημά του αρχαιότητες και εικόνες κάτω από εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.
Οπως ανακοίνωσε την Κυριακή η ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκαν στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες.
Βρέθηκαν κρυμμένα σε αγρόκτημα 54χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.
Η επιχείρηση έγινε χθες το μεσημέρι στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, όπου και εντοπίστηκαν αρχαία αντικείμενα και παλαιές εικόνες.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 54χρονου, πολύ κοντά στην οικία του, όπου κάτω από ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο βρήκαν κρυμμένο ένα δέμα, που περιείχε:
Μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων, που απεικονίζει τον Άγιο Ιωάννη Μια εικόνα, που απεικονίζει τον Ευαγγελιστή Μάρκο Δυο πήλινα λυχνάρια Ένα πήλινο ειδώλιο ανθρώπινης μορφής Ενα αντικείμενο με τη μορφή της σφίγγας
Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί Αρχαιοτήτων, ενώ θα εξεταστούν από αρμόδιο αρχαιολόγο, προκειμένου να προσδιοριστεί με επιστημονικά κριτήρια η παλαιότητα και η αξία τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 54χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
πηγή :TROKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.