Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κυνήγησε με τσεκούρι δασικούς υπαλλήλους στην περιοχή Λεπενού

Αγρίνιο: Κυνήγησε με τσεκούρι δασικούς υπαλλήλους Πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή λαθροϋλοτόμοΠρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνιστή λαθροϋλοτόμοΠαρ’ ολιγον τραγωδία στη Λεπενού, στο μέτωπο αντιμετώπισης της παράνομης υλοτομίας. Λαθροϋλοτόμος εμβόλισε με το αυτοκινήτου του το υπηρεσιακό όχημα και έβγαλε τσεκούρι! Για το πρωτοφανές περιστατικό, χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί σε δάση του νομού, αλλά και της θρασύτητας των λαθροϋλοτόμων, έδωσε επίσημη ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην οποία και αναφέρεται:

«Στις 21 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 4:30 πρωινή, στην περιοχή Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας, απεφεύχθη τραγωδία με θύματα δασικούς υπαλλήλους του Δασαρχείου Αγρινίου, οι οποίοι είχαν διατεταγμένη υπηρεσία πρόληψης και καταστολής λαθροϋλοτομιών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος με παράνομα προϊόντα υλοτομίας, ο ιδιοκτήτης – γνωστός λαθροϋλοτόμος – αρνήθηκε να σταματήσει και κατά την καταδίωξη του οχήματος σε δρόμους του κάμπου Λεπενούς κατήλθε του οχήματος, πλησίαζε το υπηρεσιακό τζιπ και απειλώντας και βρίζοντας χτύπησε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο προκαλώντας μικροφθορές. Στη συνέχεια, αρνούμενος τον έλεγχο, πήρε ένα τσεκούρι και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι κάλεσαν πάραυτα την αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα σπεύδοντας στον τόπο που διαδραματιζόταν το γεγονός. Κατά τη διάρκεια αναζήτησης των δραστών αυτοί εξαφανίστηκαν μη σταματώντας σε σήμα του περιπολικού. Η υπηρεσία προέβη σε μηνυτήριο αναφορά.»

Ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων

Αντώνης Κανταρτζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.