Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ένας γαλαξίας έρχεται... καρφί να συγκρουστεί με τον δικό μας!

Μιλάμε για μετωπική σύγκρουση ... αλλά μην πάτε να σηκώσετε τα λεφτά από την τράπεζα... Θα αργήσει λίγο ακόμη η σύγκρουση. Θα γίνει μετά από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια! Μάλλον έπεσαν έξω οι Μάγια. Επιπλέον κατά έναν περίεργο τρόπο και ο Ήλιος και η Γη θα τη γλιτώσουν... Οι επιστήμονες....





το έχουν... δέσει, είναι λένε δεδομένο ότι ο γαλαξίας της Ανδρομέδας θα συγκρουστεί μετωπικά με τον δικό μας.

Παρόλα αυτά ο Ήλιος μας, η Γη και οι άλλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αν βέβαια υπάρχουν ακόμα έως τότε, θα παραμείνουν ανέπαφοι. Όμως η τιτάνια συγχώνευση είναι πολύ πιθανό να ωθήσει ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα στις εσχατιές του κατά πολύ μεγαλύτερου και ενιαίου πλέον νέου γαλαξία.

Αυτό πάλι αν είναι θεωρείται σύγκρουση ή αν λέγεται σφιχταγκάλιασμα δεν ξέρουμε να το απαντήσουμε.

Οι επιστήμονες απ' τη NASA λένε ότι η Ανδρομέδα κατευθύνεται προς εμάς με ταχύτητα περίπου 400.000 χιλιομέτρων την ώρα, καθώς οι δύο γαλαξίες έλκονται αμοιβαία ο ένας από τη βαρύτητα του άλλου, ώσπου κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον αναμένεται να συγκρουσθούν, με τελικό αποτέλεσμα τη συγχώνευσή τους.

Οι νέες μετρήσεις με τη βοήθεια του Χαμπλ, που επέτρεψαν για πρώτη φορά την πιο ολοκληρωμένη εκτίμηση για την κατεύθυνση της Ανδρομέδας, δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί η κολοσσιαία σύγκρουση.

Θα είναι κάτι σαν σύγκρουση αυτοκινήτων σε λεωφόρο αλλά οι βασικοί πλανήτες θα επιζήσουν, τι θα επιζήσει πάνω στους πλανήτες... άγνωστο.

Read more: trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.