Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες από το φθινόπωρο

 Αλλάζουν οι αστυνομικές ταυτότητες από το φθινόπωρο
Νέες ταυτότητες θα πρέπει να προμηθευτούν οι Έλληνες πολίτες από το φθινόπωρο του 2012.
Οι νέου τύπου ταυτότητες θα έχουν το σχήμα και το μέγεθος πιστωτικής κάρτας και θα αναγράφονται σε αυτό το ονοματεπώνυμο του κατόχου, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, η ιθαγένεια, ο τόπος γέννησης.
Το νέο στοιχείο στις νέες ταυτότητες θα είναι πως θα έχουν ημερομηνία λήξης όπως τα διαβατήρια, καθώς όπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, «η ελληνική ταυτότητα θα αναγνωρίζεται ως ταξιδιωτικό έγγραφο σε υιοθέτηση και εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Στο πίσω μέρος της ταυτότητας θα αναγράφεται και η ομάδα αίματος του κατόχου της.
Η διαδικασία, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», αντικατάστασης της υπάρχουσας αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να κληθούν για αντικατάσταση οι παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης, και κατά αλφαβητική σειρά.
Μέχρι να αντικατασταθούν τα περίπου 10 εκατομμύρια δελτία ταυτότητας των Ελλήνων που μένουν εντός και εκτός της χώρας θα ισχύουν κανονικά οι παλαιού τύπου ταυτότητες.
Σύμφωνα με το real.gr, την ευθύνη για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων όσων διαμένουν στο εξωτερικό θα αναλάβουν οι κατά τόπους προξενικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.