Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ....!!!



Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού από το Νοέμβριο του 2010 με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά, ξεκίνησε στην πόλη μας μια πολύ όμορφη προσπάθεια. Τη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων και χορωδίας.
Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η προβολή της παραδοσιακής μουσικής και η ενασχόληση των παιδιών μας με αυτή, όχι μόνο για τα οφέλη που έχει στη γενικότερη νοητική ανάπτυξη αλλά και για το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, καθότι πολλά από τα παιδιά μας, αν και έχουν έφεση στη μουσική, είτε λόγω οικονομικής δυσκολίας είτε λόγω πρακτικών δυσκολιών  δε μπορούν να παρακολουθήσουν τέτοιου είδους μαθήματα.
Τα παραδοσιακά μουσικά όργανα που διδάσκονται είναι: κρητική λύρα, πολίτικη λύρα, λαούτο, κανονάκι και κρουστά.
Τα τμήματα αποτελούνται από παιδιά του Αιτωλικού αλλά και όχι μόνο. Συχνά διοργανώνονται εκδρομές με σκοπό όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και το ενδιαφέρον όλων για τη μουσική, αφού τα μουσικά μας όργανα και τα τραγούδια δε λείπουν ποτέ από αυτές. Στόχος είναι η εκμάθηση των παραπάνω μουσικών οργάνων και άλλων αργότερα όπως επίσης και η εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών μέσω της χορωδίας Επίσης στόχος μας είναι η διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων στο μέλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εντός και εκτός Αιτωλικού.
Παρόλες τις δυσκολίες και την κρίση που ζούμε στην πατρίδα μας χάρη στις γενναίες χορηγίες κάποιων συνανθρώπων μας οργανώθηκε για τις 24 Ιουνίου  εορτή λήξεως των τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών  μουσικών οργάνων. Ευχαριστούμε  όλους και επώνυμους και ανώνυμους για το ενδιαφέρον και την συμπαρασταση.
Η εορτή – συναυλία θα είναι αφιερωμένη στην άλωση της Πόλης. Η αναφορά μας  στο γεγονός αυτό δεν είναι θρηνολογία αλλά αποτελεί δυναμική πρόκληση για εθνική αυτογνωσία, ενάντια στους σύγχρονους πολιορκητές της πατρίδας μας.


Εκ του Iερού Nαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.