Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ενεργοποιήθηκε η ελληνική αεράμυνα – Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε συναγερμό


Τρία 24ωρα μετά από το σοβαρό επεισόδιο με τη κατάρριψη του τουρκικού RF 4 στα παράλια της Συρίας, ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή για αιφνιδιαστική ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας.

Όπως αναφέρει το onalert.gr στις 09:30 δόθηκε εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση του συνόλου του Συστήματος Αεράμυνας της χώρας. Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας.
Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), κέντρων επιχειρήσεων, Α/Α συστημάτων και όπλων των 3 κλάδων των ΕΔ της χώρας.
Όπως επισημαίνουν στρατηγικοί αναλυτές, η άσκηση μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί ωστόσο σημειώνεται πως έτσι η Αθήνα εκδηλώνει μια κάποια «νευρικότητα». Παρ’ όλα αυτά η κίνηση θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη ένταση στο Αιγαίο την οποία η Άγκυρα μπορεί να προκαλέσει για εσωτερική κατανάλωση.
πηγή:Amaliada-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.