Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σοκ: Όργιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσήματων στους εφήβους

Τεράστια ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που δίνει στο φως της δημοσιότητας η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αγλαϊα Κυριακού» και αναφέρει πως το 70% των εφήβων είναι εκτεθειμένοι σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα....




νοσήματα. Αγόρια και κορίτσια μπορεί να συζητούν με τους φίλους τους για τον έρωτα, οι έρευνες όμως δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις και είναι εκτεθειμένα ακόμα και σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μόνο το 30% χρησιμοποιεί προφυλακτικό σε όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και μόνο το 50% σε κάθε σεξουαλική επαφή.

Το 23% των εφήβων κοριτσιών είναι θετικές σε υψηλού κινδύνου HPV, τον ιό των κονδυλωμάτων και το 54% έχουν εκτεθεί στον ιό.

Ταυτόχρονα άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι αρκετές φορές η σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων οδηγεί σε σχολική αποτυχία, πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, μη ασφαλή σεξουαλική δραστηριότητα και άλλες συμπεριφορές υψηλού κινδύνου όπως χρήση καπνού, αλκοόλ, επικίνδυνη οδική συμπεριφορά και πολλά άλλα.

Πολλοί επιστήμονες αποδίδουν το θέμα στο τρόπο σκέψης των εφήβων που ενδιαφέρονται μόνο για το παρόν χωρίς να έχουν αναπτύξει την σκέψη των μελλοντικών επιπτώσεων.

Άλλοι το αποδίδουν στη μη επαρκή επικοινωνία γονέων και παιδιών ακόμα και στην εκπαίδευση.

Υψηλή είναι και η συχνότητα με την οποία ακόμη και 13χρονες κοπέλες καταφεύγουν στα «χάπια της επόμενης ημέρας», με την έννοια της προφύλαξης να φαντάζει τελείως ανοικεία.

Οι γυναικολόγοι δηλώνουν σοκαρισμένοι από την ηλικία που ξεκινούν τη σεξουαλική δραστηριότητα τα κορίτσια και τα αγόρια στην Ελλάδα, τα οποία παρότι έχουν για... δεύτερο σπίτι τους το Ίντερνετ και αγνοούν εντελώς την προφύλαξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.