Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στην Νερομάνα με αρχαία

Τα κατασχεμένα



Συνελήφθησαν στη Νερομάνα Αιτωλοακαρνανίας από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, τέσσερεις ημεδαποί (3 άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 51, 48, 34 και 41 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομίας.

Ειδικότερα στα πλαίσια ελεγχου για την πρόληψη της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί ενήργησαν έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις ημεδαποί όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :
  • Τριάντα οκτώ αρχαία νομίσματα.
  • Δυο αντικείμενα κυκλικής μορφής.
  • Επτά αρχαία αντικείμενα μικρού μεγέθους.
  • Πολλά σκαπτικά εργαλεία.
  • Δυο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.
  • Δυο ζευγάρια γάντια.
  • Ένα μαχαίρι μήκους 23 εκατοστών.
Έπειτα πραγματοποιήθηκαν έρευνες, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, στις οικίες και τα οχήματα των τεσσάρων συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δυο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, πολλές χειρόγραφες σημειώσεις που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα τους και μια φωτογραφία σε φωτοτυπία που απεικόνιζε αρχαία αντικείμενα.
Το αυτοκίνητο των δραστών κατασχέθηκε ως μέσω διάπραξης αδικήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου. 
πηγή:CRIMEONAIR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.