Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο βάτραχος... με το άγγιγμα του Μίδα!

Ο "χρυσός" βάτραχος με το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα που ζει στα δάση του Παναμά, έχει το άγγιγμα του Μίδα, αφού ότι αγγίζει γίνεται χρυσό!

Την μεγάλη ανακάλυψη αυτού του νέου είδους έκαναν επιστήμονες απο τη Γερμανία και τον Παναμά, των οποίων την περιέργεια κίνησε ο παράξενος ήχος που έκαναν κυρίως τα αρσενικά του είδους. «Το κάλεσμα αυτού του βάτραχου ξεχωρίζει έντονα από άλλους βατράχους. Έτσι είχαμε την υποψία ότι είχαμε βρει έναν νέο ειδος εδώ. Δεν ήταν εύκολο να εντοπίσουμε αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα μέσα στην πυκνή ζούγκλα, πόσο μάλλον να το πιάσουμε κιόλας», είπε χαρακτηριστικά ο βιολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Senckenberg στη Φρανκφούρτη, Αντρέας Χέρτζ.
Βρήκαν, λοιπόν, ότι το κιτρινοπορτοκαλοχρυσαφί αμφίβιο έκανε χρυσό οτιδήποτε άγγιζε, εκκρίνοντας μία χρυσαφί ουσία ειδικά όταν ένιωθε να απειλείται! «Όταν αγγίξαμε το ζώο, χρωματίστηκαν κίτρινα τα δάχτυλά μας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε τι σημαίνει αυτό» δήλωσε ο Χέρτζ.
Το είδος του βατράχου με το άγγιγμα του Μίδα, λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης, ονομάστηκε Diasporus citrinobapheus, (κίτρινος βαφέας). Η ουσία που απελευθερώνεται από το βάτραχο δεν φαίνεται να έχει τοξικά συστατικά, και πιθανόν να μην εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Ωστόσο, θα μπορούσε να λειτουργεί ως προειδοποιητικό σήμα αυτοπροστασίας για το μικρό ζώο, το οποίο είναι μόλις δύο εκατοστά σε μήκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.