Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Υπόθεση απάτης σε βάρος του ΟΓΑ στο Αγρίνιο

Σοβαρή υπόθεση απάτης  σε βάρος του ΟΓΑ στην Αιτωλ/νία , που ζημίωσε το ταμείο με παράνομες συνταγογραφήσεις ορθοπεδικού υλικού σε δεκάδες ασφαλισμένους του Οργανισμού, εκδικάστηκε αυτές τις μέρες, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  στο Αγρίνιο

Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά πέντε  στην συγκεκριμένη υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων, ο τέσσερεις εκ των οποίων είναι ο επαγγελματίας εταιρίας  ορθοπεδικών υλικών, οι τρείς συνεργάτες του αλλά και ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός ιατρός του νοσοκομείου του Αγρινίου.
Στην ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν συνολικά 69 μάρτυρες (!), οι περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, κυρίως από χωριά του Ξηρομέρου, των οποίων τα βιβλιάρια όπως φαίνεται χρησιμοποιήθηκαν για τις συνταγογραφήσεις αυτές.  Η υπόθεση αφορά στην περίοδο του 1999 και ο ΟΓΑ προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες το 2004, όταν διαπιστώθηκε η απάτη που υποστηρίζεται πως έβλαψε το ταμείο με ποσό που υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται στις 11 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.