Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Νέα απόφαση Ειρηνοδικείου υπέρ δανειολήπτη αγρότη στον Μύτικα

Νέα απόφαση Ειρηνοδικείου υπέρ δανειολήπτη αγρότη στον Μύτικα  Διέγραψε τα χρέη αγρότη – κτηνοτρόφου κατά 69,79%

Διέγραψε τα χρέη αγρότη – κτηνοτρόφου κατά 69,79%

Συγκεκριμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 119.837,48 Ευρώ θα καταβάλει τελικά το ποσό των 36.198,72 Ευρώ, ως εξής: τα 4 πρώτα χρόνια θα καταβάλει το συνολικό ποσό των 19.199,52 Ευρώ και τα επόμενα 10 έτη θα καταβάλει το συνολικό ποσό των 16.999,20, δηλαδή θα απαλλαγεί κατά 83.638,76 Ευρώ.
Αξιοσημείωτο δε είναι ότι διασώζει την κύρια και πρώτη κατοικία του, ένα αγροτεμάχιο, καθώς και το αυτοκίνητο που διαθέτει, λαμβάνοντας υπόψιν την αξία του ακινήτου με βάση την αντικειμενική αξία και όχι την εμπορική. Αξίζει να επισημάνουμε για άλλη μία φορά ότι η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι επιβεβαιώνει την ορθότητα του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης απηλλάγη από οφειλές στις οποίες ενεχόταν είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής.

Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
 Πηγή: agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.