Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γαλλία: Η μπύρα θα φορολογείται!

Έντονα αποδοκίμασαν οι Γάλλοι παραγωγοί της μπίρας τα κυβερνητικά σχέδια να αυξηθεί η φορολογία του προϊόντος τους, ώστε να χρηματοδοτηθούν... διάφορα κρατικά προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προτείνει για την κατανάλωση κάθε 25 εκατοστόλιτρων μπίρας, η φορολογία να αυξηθεί ένα πεντάλεπτο του ευρώ.

Όμως, η Ένωση των Γάλλων Ζυθοποιών εκτιμά από την πλευρά της ότι μαζί με την επιβάρυνση του πελάτη για την κατανάλωση μπίρας στο εστιατόριο, ή το μπαρ, η τελική αύξηση τιμής δεν θα είναι μικρότερη των 20 λεπτών και για τα πολυτελή καταστήματα ψυχαγωγίας--ίσως μάλιστα να φθάσει και τα 60 λεπτά ανά εκατοστόλιτρο.

Σήμερα, στους γαλλικούς τιμοκαταλόγους, ένα εκατοστόλιτρο (100 cl) μπίρας αξίζει 2,60 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.