Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Γιώτα-τέλος στον στρατό


 Γιώτα τέλος στον στρατό
Πιο αυστηρές θα είναι στο εξής οι προϋποθέσεις, που χρειάζονται για να απαλλαγεί ή να μην υπηρετεί σε ένοπλη υπηρεσία ο στρατεύσιμος.

Σύμφωνα με σενάρια που προέρχονται από το υπουργείο Άμυνας και παρουσίασε ο Ελεύθερος Τύπος προς το αυστηρότερο αλλάζουν οι υγειονομικοί κανονισμοί έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός όσων χαρακτηρίζονται Ι-5 και σήμερα απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία. Αυτοί πλέον θα υπηρετούν κανονικά.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οσοι χαρακτηρίζονται Ι-4 θα εκτελούν πλέον σε ένοπλες υπηρεσίες αφού με την αλλαγή των κανονισμών θα χαρακτηρίζονται Ι-2 ή Ι-3 (που ήδη είναι ένοπλοι).
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε κάθε σειρά το 70% χαρακτηρίζεται Ι-1 ή Ι-2, το 5% χαρακτηρίζεται Ι-3 ή Ι-4 και υπηρετούν άοπλοι και το 3% απαλλάσσεται ως Ι-5. Οι υπόλοιποι ζητούν και παίρνουν αναβολή λόγω σπουδών.
Πηγή:amaliadanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.