Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Ναυμαχίας (foto)

Με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Lepanto, κορυφώθηκαν απόψε οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 441ης Επετείου της Ναυμαχίας στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Επρόκειτο για μια άριστα σκηνοθετημένη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και σύλλογοι της πόλης καθώς και δυο σκάφη, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους κωπηλάτες των πλοίων που έχασαν τη ζωή τους ηρωικά το 1571 στην περιοχή των Εχινάδων Νήσων, όπου έγινε η σύγκρουση των Οθωμανικών και των Χριστιανικών πλοίων, αλλάζοντας την Ευρωπαϊκή ιστορία. Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα οικονομικές, αφού δεν κόστισαν παραπάνω από 35.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κ. Σταυρόπουλος, όμως  δεν έχασαν τίποτα από την ποιότητά τους.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ Ιερόθεος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής Γ. Βαρεμένος και Κ. Μπαρμπαρούσης αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας Β. Αντωνόπουλος, οι δήμαρχοι Ναυπακτίας Γ. Μπουλές και Δωρίδας Γ. Καπετζώνης, εκπρόσωποι του δήμου Μεσολογγίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,  περιφερειακοί σύμβουλοι,  πολιτευτές του νομού, καθώς  και εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών αρχών.
πηγή:Εφημερίδα Αιχμή- ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.