Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλη καταστροφή σε αρδευτική διώρυγα

Κατέρρευσε σε μήκος 100 μέτρων η κεντρική αρδευτική διώρυγα Δ 20 που βρίσκεται στην Αϊ Σώστη, κοντά στην λιμνοθάλασσα. Περίπου 300 χιλιάδες στρέμματα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό

Η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη, αφού είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με το πεπαλαιωμένο αρδευτικό δίκτυο στην Αιτωλ/νία. Αρκετές φορές είχε τονιστεί πως στην συγκεκριμένη διώρυγα απαιτούνται παρεμβάσεις ανακατασκευής πριν προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές. Οι παρεμβάσεις όμως δεν έγιναν και σήμερα το πρωί, μεγάλο τμήμα της διώρυγας καταστράφηκε, σε μήκος που ξεπερνά τα 100 μέτρα.

Ευτυχώς από την κατάρρευση της διώρυγας  δεν προκλήθηκαν πλημμύρες ενώ έχει γίνει διακοπή της ροής των υδάτων.
Επί τόπου βρίσκονται οι άνθρωποι του ΤΟΕΒ Νεοχωρίου – Κατοχής – Λεσινίου, που κάνουν λόγο για μεγάλη καταστροφή, που πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί, αφού κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό ένας κάμπος έκτασης 300 χιλιάδων στρεμμάτων!

«Μπορεί τα καλαμπόκια να τελείωσαν αλλά πως θα αρδευτούν τώρα τα εσπεριδοειδή, οι ελιές και πολλά ακόμη προϊόντα; Πρέπει η ζημιά να αποκατασταθεί , η διώρυγα να επενδυθεί με σίδερα και να ανακατασκευαστεί άμεσα» λέει χαρακτηριστικά στο agriniopress, ο πρόεδρος του τοπικού ΤΟΕΒ κ. Καρατζογιάννης.
πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.