Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ένα βήμα πριν το λουκέτο και ο δήμος Μεσολογγίου

Κοινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και του Συλλόγου των εργαζομένων στον δήμο του Μεσολογγίου, όπου καλείται σε ενεργοποίηση οι πολίτες, για να ανατραπεί η δραματική οικονομική κατάσταση εξαιτίας των περικοπών

Η σχετική κοινή ανακοίνωση, είναι χαρακτηριστική:
«Ο δήμος μας - όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των δήμων της χώρας - βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, αφού οι επιχορηγήσεις που οφείλει να αποδίδει το κράτος στους Ο.Τ.Α και που είναι δικά σας χρήματα, δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία μας.
Σήμερα λειτουργούμε με το 30% των πόρων του 2009, έχοντας φορτωθεί επιπλέον 130 νέες αρμοδιότητες και προσωπικό. Η ΣΑΤΑ – η επιχορήγηση που αφορά την κατασκευή μικρών έργων - είναι φέτος μηδενική, η αντίστοιχη για τα σχολεία μειωμένη κατά 75%, τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ μειωμένα κατά 30% λόγω του χαρατσιού και της λιτότητας που πλήττει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας, ενώ έρχεται και νέα μείωση πόρων στους Ο.Τ.Α κατά 821 εκατ. €, που περιλαμβάνεται στα μέτρα των 11,5 δις. €. Παρ’ όλο που έχουμε μειώσει τα έξοδα λειτουργίας μας κατά 40% περίπου, η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί:
•    Στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους που σήμερα μόνο εμείς σηκώνουμε στις πλάτες μας και μάλιστα χωρίς αυξήσεις τελών και τροφεία. Κλείσιμο παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α.
•    Στο κλείσιμο όλων των δομών Αθλητισμού και Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους.
•    Στην περαιτέρω υποβάθμιση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, αφού τα ανταποδοτικά τέλη καλύπτουν άλλες «τρύπες» και νέο προσωπικό δεν προσλαμβάνεται.
•    Στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μας, ιδίως εκείνων που σχετίζονται με την ύδρευση – αποχέτευση, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τον πολίτη μέσω αύξησης των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.
Δεν υπερασπιζόμαστε απλά τη δουλειά μας, αλλά το μοναδικό οργανισμό δημοσίου συμφέροντος που ακόμη λειτουργεί στο ελληνικό κράτος εξυπηρετώντας τους πολίτες, παρ’ όλα τα υπαρκτά του προβλήματα.

Γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί να αγωνισθούμε και να εμποδίσουμε:
Την πλήρη και οριστική κατάρρευση όλων των κοινωνικών και ωφέλιμων λειτουργιών του δήμου και την εκχώρηση τους σε ιδιώτες.
Τις νέες περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, με ταυτόχρονη αφαίρεση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που πληρώνουν οι δημότες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, βρεφονηπιακοί σταθμοί).
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•    Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για το δήμο, άμεση απόδοση μέρους των παρακρατηθέντων πόρων
•    Κούρεμα των τραπεζικών δανείων του δήμου και της ΔΕΥΑ
•    Προσλήψεις και όχι απολύσεις προσωπικού
•    Αξιοποίηση των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πηγών και της κρατικής περιουσίας από το δήμο.»

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης
Το Σωματείο των Εργαζομένων στο Δήμο Ιερας Πόλεως Μεσολογγίου
Το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου
πηγή:agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.