Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο!

Υπάρχουν μόλις 12 φιάλες ουίσκι Bowmore Islay 1957 σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μία από αυτές πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα στο... Εδιμβούργο, αναμένοντας να «πιάσει» υψηλή τιμή που θα φτάσει τις 100-150 χιλιάδες λίρες.

«Πρόκειται για ένα σπάνιο συλλεκτικό μπουκάλι malt ουίσκι που προέρχεται από ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Σκωτίας, γεγονός που το καθιστά περιζητητο ανάμεσα στους λάτρεις του είδους, και όχι μόνο», δήλωσε εκπρόσωπος του Οίκου Bonhams που θα δημοπρατήσει το Bowmore Islay 1957 συμπληρώνοντας:

«Το ουίσκι μεταφέρει γεύσεις από βατόμουρα, κασίς, σύκα, θαλασσινό αλάτι και ευκάλυπτο που συνδυάζονται από μαύρη σοκολάτα και γκρέιπφρουτ, αφήνοντας μια δυνατή επίγευση περγαμόντου και αστεροειδούς γλυκάνισου».

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν σε πέντε φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Σκωτίας (Alzheimer Scotland, Beatson Cancer Centre, CHAS Παιδικό Νοσοκομείο, Erskine Ιατρική Φροντίδα Ενόπλων Δυνάμεων και Ίδρυμα Marie Curie για τον Καρκίνο).



πηγή:perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.