Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αιτωλοακαρνανία: Ο Μητροπολίτης απαγόρευσε στους ιερείς να έχουν facebook

Αιτωλοακαρνανία: Ο Μητροπολίτης απαγόρευσε στους ιερείς να έχουν facebook Έδωσε εντολή να καταργηθούν όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί

Έδωσε εντολή να καταργηθούν όλοι οι προσωπικοί λογαριασμοί....

Την άμεση κατάργηση όλων των προσωπικών λογαριασμών που διατηρούν οι ιερείς της Μητρόπολής του στο facebook αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Η εν λόγω αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους κληρικούς, στην Έ Ιερατική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις κατασκηνώσεις της Ρίζας Αντιρρίου.
Ο Μητροπολίτης, όπως πληροφορήθηκε το «Γεγονός» τόνισε πως θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όποιον ιερέα εξακολουθεί να είναι μέλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σκανδαλίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μάλιστα ανέφερε, ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να μάθει αλλά και να δει κάποια πράγματα που αφορούν το εν λόγω θέμα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ποιοι ιερείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα social media.
Η αλήθεια είναι ότι  ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις η  παρουσία ιερέων στους εν λόγω διαδικτυακούς χώρους να μην είναι η δέουσα, όμως από την άλλη πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η ραγδαία και συνεχώς αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών μέσων από την πλειονότητα των νέων ανθρώπων, τους οποίους η Εκκλησία πρέπει να προσεγγίσει δίχως να αγνοεί τα κελεύσματα της σύγχρονης εποχής.
Πάντως, για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε, ότι δεν βρήκαμε ούτε έναν κληρικό της Μητρόπολης να διατηρεί πλέον λογαριασμό στο facebook μετά τη συγκεκριμένη ομιλία του κ.κ. Κοσμά
πηγή:TheBest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.